Какви щори да изберем за дома?

от krisi
Window Blinds

С изменянето на вкусовете на хората, голяма част от тях търсят нещо по-модерно, за да покрият прозорците си. Ясно е, че завесите няма да изчезнат от пазара, но пък за сметка на това те имат огромна конкуренция в очите на различните видове щори, които вече са създадени и се предлагат смело.

Като видовете щори са

  • Ролетни шори – те покриват целия прозорец с един лист материал, а този лист материал се прибира и изкарва от куфар, който е монтиран от външната страна на прозореца;
  • Римски щори – изработват се чрез издърпване на материала в спретнати гънки, които могат да се изтеглят заедно;
  • Сгъваеми щори – материалът, покриващ прозореца, се сгъва като „акордеон“;
  • Венециански щори – изработени са от тънки плочи, които могат да се завъртят чрез изтегляне на връв или завъртане на специален прът;
  • Японски панели – шият се с помощта на големи парчета материал, които се поставят в рамки;
  • Вертикалните щори – направени са от по-широки плочи, които са поставени вертикално и се монтират върху специална релса.

Щори „Ден и Нощ“

Това бяха различните видове щори, но в тази тема ще наблегнем повече върху щори „Ден и Нощ“. Поради факта,че се търсят много повече от вече познатите видове, които са изброени по-нагоре, а има хора, които искат различното без значение от какво са изработени или каква е цената на дадената стока. Щорите „Ден и Нощ“ са с по-фина изработка и по-приятна за окото на всеки един човек, който е в процес на търсене.Те са тип роло щори като позволяват да прониква светлина без да се прибират в кутията.

Те са съчетание от два вида материал, единият е прозрачен, който позволява на светлината да проникне в жилището и плътния материал, който предпазва от проникването на светлината.

Друг чест въпрос, който може да възникне е „Къде е удачно да се монтират тези щори, за да се използват пълноценно“, отговорът е, че те могат да се монтират навсякъде като хол, детска, спалня. Гъвкавостта им се дължи на това, че запазват удобството и осигуряване на по-добра почивка, защото затъмнението в някое помещение е водещият фактор за пълноценния предстой в собствения си имот.

Главните причини за избора на този вид щори е, че може да се монтират на крилото на прозореца, на стената или на тавана. Което ги прави от всяка страна добър избор за поставяне на щори в новите имоти и да придаде перфектен завършен вид на апартамента.

0 коментар
0

Подобни публикации

Оставете коментар

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.