Какви щори да изберем за дома?

от krisi
Прозорец с щора

С изменянето на вкусовете на хората, голяма част от тях търсят нещо по-модерно, за да покрият прозорците си. Ясно е, че завесите няма да изчезнат от пазара, но пък за сметка на това те имат огромна конкуренция в очите на различните видове щори, които вече са създадени и се предлагат смело.

​Видове щори

  • Ролетни шори – те покриват целия прозорец с един лист материал, а този лист материал се прибира и изкарва от куфар, който е монтиран от външната страна на прозореца;
  • Римски щори – изработват се чрез издърпване на материала в спретнати гънки, които могат да се изтеглят заедно;
  • Сгъваеми щори – материалът, покриващ прозореца, се сгъва като „акордеон“;
  • Венециански щори – изработени са от тънки плочи, които могат да се завъртят чрез изтегляне на връв или завъртане на специален прът;
  • Японски панели – шият се с помощта на големи парчета материал, които се поставят в рамки;
  • Вертикалните щори – направени са от по-широки плочи, които са поставени вертикално и се монтират върху специална релса.

Щори „Ден и Нощ“

Изброените по-горе са разновидностите на щори, но в тази тема ще Ви разкажем с повече детайли за щори „Ден и Нощ“. Поради факта,че се търсят много повече от вече познатите видове, а и има хора, които искат различното без значение от какво са изработени или каква е цената на дадената стока. „Ден и Нощ“ са щори с по-фина изработка и по-приятна за окото и на всеки, който е в процес на търсене, те биха направили впечатление. Представляват тип роло щори, като позволяват да прониква светлина без да се прибират в кутията.

Те са съчетание от два вида материал, единият е прозрачен, който позволява на светлината да проникне в жилището и плътният материал, който предпазва от проникването на светлината.Те са съчетание от два вида материал, единият е прозрачен, който позволява на светлината да проникне в жилището и плътния материал, който предпазва от проникването на светлината.

Популярен въпрос сред интересуващите се от покупка на този продукт е „Къде е удачно да се монтират тези щори, за да се използват пълноценно?“. Отговорът е, че поставянето им не е ограничено – практически се ползват навсякъде като хол, детска, спалня. Гъвкавостта им се определя от предимството им, че запазват удобството и осигуряват ползотворна почивка, защото затъмнението в някое помещение е водещият фактор за пълноценен престой в дадено жилище.

Главните причини за избора на този вид щори е, че може да се монтират на крилото на прозореца, на стената или директно на тавана. Тази подробност ги прави, погледнато от всички страни, добър избор за поставяне на щори в новите имоти и придава перфектен завършен вид на всяка стая.

0 коментар
0

Подобни публикации

Оставете коментар