Факти за PVC прозорците

от andrey
саксия на перваз на прозорец

Целта ни днес е да Ви предоставим факти за PVC материала и продуктите изработени от него. Останете тук, за да се запознаете с тях, има какво да Ви изненада!

Естествен пчелен восък в PVC фитинги за прозорци

При производството на механизми (фитинги) за подобни прозорци, от водещи производители, се прилага специфична грес, в чийто 90% от състава влиза пчелният восък. Уникалната способност на пчелния восък е да не изсъхва в продължение на много години. В същото време запазва всичките си физико-химични свойства. Поради това смазочното вещество, което съдържа пчелен восък, не подлежи на изсушаване. Това позволява да се подсигурят PVC системите или по-скоро техните механизми, най-вече с ефикасна защита срещу образуването на влага и безпроблемна работа за целия период на работа. С това предимство, отварянето на прозорец или врата става лесно и гладко. Не бива да пропускаме да отбележим, че тази грес предпазва всички части от триене, от корозия и от преждевременно износване.

Винилова дограма - 2 част

Модерни силиконови уплътнения в металопластични прозорци

Плътно затворени прозорци означава осигуряване на комфортна стайна температура и отсъствие на загуба на енергия – това е основната задача на висококачествените уплътнители. Евтините гумени уплътнители с течение на времето (за около 5-6 години), губят еластичността си, започват да се втвърдяват на студа и от това започват да пропускат въздух през студения сезон. Опитите за удължаване срока на ползване на такива уплътнения включва смазка със специални продукти. Това е известно правило, но рано или късно ще се изправите пред факта – пълна амортизация! В резултат на това има само един вариант – подмяната им с нови по-издръжливи уплътнители.

Много световни производители на прозорци от дълго време използват модерни силиконови уплътнения при производството на металопластични прозорци. Тези уплътнения не губят еластичност повече от 25 години и не се втвърдяват на студа, дори когато температурата падне под -100° C. Предимство също е, че при тях има цветови варианти, а също така те не оставят следи върху повърхността на рамката на прозореца.

Екологично чист и безупречен материал – PVC

Материалът, влаган в пластмасовите прозорци, се нарича поливинилхлорид или в познатото съкращение – PVC. По цял свят този материал е популярен при производството на всякакви видове продукти, като той е един от най-химически неутралните материали в света. Потвърждение на този факт е широкото използване на този материал във всички европейски страни при производството на PVC тръби за питейно водоснабдяване. Например, цялото водоснабдяване в град Берлин е решено по точно такава технология. Любопитно е, че резервоарите за съхранение на кръв от донори също са изработени от PVC, тъй като това е най-подходящият материал, който не реагира с кръвта на пациентите. Също така, PVC материалите се използват интензивно при производството на домакински уреди, прибори и др. PVC се оказва най-популярният материал в света!

Детски брави на прозорците

Бебешките ключалки могат да бъдат инсталирани на всякакъв вид PVC прозорци, като по този начин предпазват детето от случайно отваряне на крилата. С помощта на детска брава поставена на прозореца, той може да се отвори само във вариант за вентилация – това означава, че крилото на прозореца може да се движи в диапазон не повече от 10 см, най-отгоре. Родителите могат да бъдат спокойни за безопасността на децата си.

Лятото няма да е толкова горещо

Сега пластмасовите прозорци позволяват лятото да се създава прохлада в помещението, а през зимата да се поддържа топлина. Използването на покрития на основата на сребро позволява не само да се отразява част от слънчевата енергия обратно на улицата, но и да поддържа стаята прохладна. В същото време такова многофункционално стъкло остава идеално прозрачно.

0 коментар
0

Подобни публикации

Оставете коментар