Факти за PVC прозорците

от andrey

Днес ще ви представим някои от по-интересните и важни факти за PVC прозорците. Ще узнаете повече за този материал, прозорците, изработени от него и ще срещнете интересни факти.

Естествен пчелен восък в PVC фитинги за прозорци

При производството на механизми (фитинги) за металопластични прозорци от водещи производители са покрити със специална грес. 90% от състава, която е пчелен восък. Уникалната способност на пчелния восък да не изсъхва в продължение на много години. В същото време запазва всичките си физико-химични свойства.

Поради това смазочното вещество, което съдържа пчелен восък, не подлежи на изсушаване. Това ни позволява да осигурим pvc системи или по-скоро техните механизми, надеждна защита срещу влага и безпроблемна работа на всички системни механизми за целия период на работа на металопластичните системи. Отварянето на прозорец или врата става лесно и гладко. Също така си струва да се отбележи, че тази грес предпазва всички части от триене от корозия. Предпазва и от преждевременно износване.

Винилова дограма - 2 част

Модерни силиконови уплътнения в металопластични прозорци

Запечатани прозорци и в резултат на това комфортна стайна температура, отсъствие на чернови – това е основната задача на висококачествените уплътнители. Евтините гумени уплътнители с течение на времето, около 5-6 години, губят еластичността си, започват да загарват на студа и от това започват да пропускат въздух през студения сезон. Опитите за удължаване на такива уплътнения, като ги смазвате със специални мазнини, като правило, всички стигат до нищо! В резултат на това има само един вариант – подмяната на пломбите с по-технологични.

Много световни производители на прозорци от дълго време използват модерни силиконови уплътнения при производството на металопластични прозорци. Тези уплътнения не губят еластичност повече от 25 години и не се втвърдяват на студа, дори когато температурата падне под -100° C. Те също могат да бъдат с почти всеки цветен нюанс, а също така да не оставят следи върху повърхността на рамката на прозореца.

Екологично чист и безупречен материал – PVC

Материалът, от който са изработени пластмасовите прозорци, се нарича поливинилхлорид или съкратено като PVC. По цял свят този материал се използва при производството на различни видове продукти, като Той е един от най-химически неутралните материали в света. Потвърждение на този факт е широкото използване на този материал във всички европейски страни при производството на PVC тръби за питейно водоснабдяване.

Например, цялото водоснабдяване в град Берлин се извършва по точно такава технология. Трябва да се отбележи, че резервоарите за съхранение на кръв от донори също са изработени от PVC, тъй като това е единственият материал, който не реагира с кръвта на пациентите. Също така, pvc материалите се използват интензивно при производството на домакински уреди, прибори и др. PVC е далеч най-популярният материал в света!

Детски брави на прозорците

Бебешките ключалки могат да бъдат инсталирани на всякакъв вид pvc прозорци, като по този начин предпазват детето от случайно отваряне на прозорец. С помощта на детска брава на прозореца, прозорецът може да се отвори само във вариант за вентилация – докато крилото на прозореца се отваря не повече от десет сантиметра от върха. За да отворите прозорец, когато използвате замъка на детето, е невъзможно. Родителите могат да бъдат спокойни за безопасността на децата си.

Не е горещо през лятото

Сега пластмасовите прозорци позволяват лятото да създава прохлада в помещението, а през зимата да поддържа топлина. Използването на покрития на основата на сребро позволява не само да отразява част от слънчевата енергия обратно на улицата, но и да поддържа стаята прохладна. В същото време такова многофункционално стъкло остава идеално прозрачно.

0 коментар
0

Подобни публикации

Оставете коментар

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.