Прозорци за всеки дом

от ivan
Модерна визия на прозорците

След като архитектурата и конструкцията на къщата са на място, е време да помислите какви прозорци биха могли и трябва да бъдат сложени. Такива, които да поддържат къщата топла, сигурна, лесна за миене, позволяват на къщата да се проветрява при различно време, но не позволява досадните насекоми да влизат в стаята. И разбира се, важно е прозорците да са визуално красиви и да служат дълго време.

Учени обясняват, че дървените и дървено-алуминиевите прозорци могат да бъдат разделени най-общо на два типа: прозорци с двойна рамка и с една рамка. Двурамковите прозорци имат рамка на прозорец, която се отваря отделно с едно стъкло отвън и рамка на прозорец с двойно остъклен блок от вътрешната страна.

В еднорамковите прозорци трислойният стъклен пакет се намира в една рамка и се отваря навътре или навън.

Енергийно-ефективната рамка

Значението на енергийната ефективност се превърна в глобална кампания и с право. Това също трябва да се има предвид при избора на прозорци и балконски врати и се опитайте да изберете стъкления пакет с най-добрата топлоизолация, която бюджетът може да издържи. Трябва обаче да се отбележи, че топлоизолацията на прозорците се крие не само в топлоизолацията на двойноостъкления блок, но и в околната рамка. Също така е важно да се знае, че ако ширината на дървена рамка на прозореца е по-малка от 78 мм, е много вероятно, този прозорец да не може да постигне необходимото ниво на топлоизолация дори и днес с много добър двоен стъклопакет и може да бъде само стойност. В случай на дървено-алуминиев прозорец, трябва да се внимава дебелината на алуминиевия профил да е в допълнение, а не част от дървената рамка от най-малко 78 мм.

От гледна точка на топлоизолацията трябва също така да се гарантира, че отварящото се крило може да се регулира в поне две посоки по време на по-късна експлоатация, тъй като поради относително голямото тегло, регулирането на отварящото се крило във времето определено е необходима дейност. Дървени прозорци, които са окачени в две посоки и са заключени в затворено положение по целия периметър, осигуряват най-добрата устойчивост на въздух, вода и топлина.

През лятото, в случай на големи площи на прозорците, слънцето от южните страни на къщата също може да бъде проблем, като отоплява стаите прекалено много. Ако можете да предвидите това, може да намалите този проблем, като третирате със UV защитни спрейове към южния и западния прозорец.

0 коментар
0

Подобни публикации

Оставете коментар