Устойчиви конструкции, изработени от високотехнологичен материал: алуминиева дограма

от andrey
Алуминиева дограма

Дограмата, изработена от алуминий, донякъде се счита за екзотика сред дограмите. Има лоши стойности на изолация и лоша оценка на жизнения цикъл. Затова обикновено се използват дограми от дърво или пластмаса.

Развитие на алумиевата дограма

Въпреки това, производствените процеси за алуминиева дограма се подобриха значително през последните години. Ето защо днес има дограма, изработена от алуминий, която може да бъде в крак с висококачествените пластмасови рамки и прозорците от дървена рамка по отношение на стойностите на изолацията. Това ръководство ще ви каже кога и за каква цел са подходящи алуминиевите рамкови прозорци и какво трябва да знаете, когато решавате за или против този тип прозорци.

Алуминий – популярен и широко използван метал

Алуминият има многобройни свойства, които са изгодни за използване като материал на рамката: алуминият е много често срещан метал и се получава от широко разпространения руден боксит. Алуминият е много стабилен и в същото време лек. Следователно този метал е идеален за всички строителни цели. По този начин могат да се произвеждат и големи алуминиеви рамки за прозорци, които са стабилни и в същото време само малко натоварват статиката на къщата.

В допълнение, алуминият е толкова устойчив, че предлага добра защита срещу пробиви. Друго предимство на алуминия е неговата нечувствителност при излагане на елементите: алуминият е устойчив на атмосферни влияния и не ръждясва. Алиминиумът също може да се рециклира много добре. След като бокситът бъде извлечен, той може да се използва няколко пъти. И накрая, алуминият може да бъде обработен с различни повърхности.

Алуминият има и други свойства, които са неизгодни при конструкцията на прозорците: алуминият има много висока топлопроводимост. Това е многократно по-високо от това на дървесината например. Освен това алуминият придобива вид патина след определено време, ако алуминият не е боядисан. Този ефект не оказва влияние върху трайността на материала, а само върху външния му вид.

0 коментар
0

Подобни публикации

Оставете коментар