Предимства и недостатъци на алуминиевата дограма

от krisi
Прозорец със сувенири на перваза

Плюсове на алуминиевата дограма

Алуминиевите прозорците в много компоненти са най-добрия избор за дома на едно семейство. Първо са стилни, лесни за съчетаване с вътрешния интериор или външния екстериор на всяко жилище. От гледна точка на поддръжката на една такава дограма, то тя е изключителна елементарна. Най-обикновено веро за съдове може да ви свърши идеална работа. Ако говорим за издръжливост, могат да минат 10-15 години и да не могат да се различат от нови. Другия голям плюс е, че могат да бъдат рециклируеми, от което следва, че това е бъдещето за всеки дом. Знаете това е може би най-големия проблем на 21век, замърсяването на околната среда. В днешно време все повече и повече компании се борят с този глобален проблем и се стремят да се превърнат в така наречените зелени организации.

Други важни плюсове на алуминиевата дограмата са, че изолират по отличен начин външния шум, било то от натоварения трафик или шумни съседи. От към топлоизолация те също се представят на блестящо ниво. Ако човек избере правилните стъклопакети, съобразено с изложението на неговото жилище, съчетано и с правилния профил дограма, то тогава преспокойно може да се каже, че лято ще му е хладно, а на зима няма да има никакъв проблем относно задържането на топлината в дома си. Другото е, че сравнение с ПВЦ дограмата, която при постоянен контакт със слънчеви лъчи, с времето пожълтява, алуминиеви прозорци нямата такъв проблем.

Недостатъци на алуминиевата дограма

Алуминиевата дограма не се препоръчва за места, където климата се сменя много бързо от топло към студено и обратно. Тези промени, най-вече резки такива, не влияят никак добре на този тип дограма. Места, на които температурата пада под -25 градуса, също трябва да се избягват. Другия основен минус е, че са по податливи на конденз. Точно резки изменения в градусите са основната причина затова. Третия и последен по-основен проблем на алуминиевата дограма е, че не се препоръчват за жилища, които са в близост до море. Това е защото, точно на такива места има по-голямо съдържание на сол във въздуха. Това само по себе си води до настъпване на корозия в алуминиеви прозорци, което е изключително неприятно.

В заключение можем да кажем, че алуминиевата дограма е чудесен вариант за всяко едно жилище в България. Лесна за поддръжка, разнообразие в цветовете, високо ниво на топло и шумоизолация, устойчивост с времето. Препоръчително е обаче, ако живеете в близост до морето, да се ориентирате към друг тип дограма.

0 коментар
0

Подобни публикации

Оставете коментар