Алуминиеви прозорци: видове профили, характеристики

от andrey
Винилова дограма - 2 част

Днес има такова голямо разнообразие от профили за прозорци, представени на пазара на строителни материали, че за обикновения човек е доста лесно да се обърка в тях. Един от най-интересните профили е алуминиевият профил. Нека го опознаем по-добре.

Специалистите разделят алуминиевите прозорци на два вида профили

  • топли
  • студено

Топъл се нарича алуминиев профил, който е снабден с термични вложки. Тези елементи ви позволяват да постигнете приемливо ниво на топлоизолация. Такива вложки са изработени от найлон, етилен и други материали. Този тип профил се състои от 3-5 въздушни камери. Благодарение на термични вложки, въздушни камери и уплътнения, този тип профил набира популярност в жилищни сгради, търговски и офис центрове и други места. Този тип профил осигурява добро ниво на звукоизолация и топлоизолация.

Студеният профил няма елементи за осигуряване на защита от външен шум, не е проектиран да задържа топлина, няма многокамерна структура. Всъщност това е точно обратното на топъл профил. Прозорците със студен профил са оборудвани с по-леки и опростени фитинги. Прозорците с този профил обикновено се инсталират в промишлени сгради, стопански постройки, на тераси и балкони.

Ако говорим за предимствата на алуминиевите прозорци, тогава трябва да се отбележи

  • Леко тегло с отлична здравина;
  • Дълъг срок на експлоатация. Един обикновен алуминиев прозорец може да издържи 70-80 години. При правилна грижа експлоатационният живот може да достигне дори сто години;
  • Алуминиевите прозорци не оказват голям натиск върху стените и основата поради леко тегло;
  • Алуминий – екологично чист материал, който е рециклируем;
  • Отлична поддръжка;
  • Възможност за производство на големи прозорци;
  • Разнообразен дизайн

Развитието на съвременното строителство е немислимо без използването на съвременни технологии, още повече без тях е невъзможно да се развие толкова сложна и важна част от сградите и конструкциите като прозорците. Едно от най-основните изисквания за прозорците е трайността, практичността, лекотата и функционалността на конструкцията. Освен това далеч от последната роля играят естетиката и екологичният компонент. Ето защо прозорците, изработени от алуминиеви профили, набират все по-голяма популярност. Те са леки, издръжливи, с възможност за производство на голямо разнообразие от форми, които позволяват изразяване на идеите на архитекти и дизайнери.

0 коментар
0

Подобни публикации

Оставете коментар