Всичко, което трябва да знаете за виниловите дограми за прозорци и врати – Част 2

от krisi
Винилова дограма - 2 част

При вентилация

Някои uPVC прозорци системи работят в две посоки. Този вид прозорци ви позволяват да се възползвате от бриз, за да охладите дома си. Използвайте ги като вътрешни прозорци за естествена напречна вентилация.

uPVC дограмата е огнеупорна. Тя никога няма да се запали и няма да изгори. Това е подходящо за райони с опасност от пожар.

За устойчивост на атмосферни влияния

uPVC е водоустойчив. Дъждът само ще отскочи и ще капе надолу. Някои дограми имат вградена система за отводняване на дъждовна вода на перваза на прозореца. Тези единици са популярни сред собствениците на жилища в райони, в които се наблюдават обилни валежи и дълго влажно време.

За разлика от дървените рамки, uPVC не се изкривява и гние с времето. Освен това е устойчив на термити.

За разлика от металните рамки, uPVC е устойчив на атмосферни влияния, ръжда и корозия. Той е перфектен за крайбрежните имоти!

При вътрешен конденз

Рамките, изработени от uPVC, когато се комбинират с двоен стъклопакет, намаляват кондензацията на водата върху стъклата на прозорците. Тъй като рамката и стъклото са топлоизолатори, вътрешното стъкло няма да изстине и водна пара върху него няма да се кондензира.

Всеки собственик на жилище трябва да бъде загрижен за изпотяването на прозорците. Кондензацията върху или около прозорците Ви забранява растежа на плесени и вредители в дома ви, което се отразява на вашия комфорт и вашето здраве.

На акустика

Стегнатото уплътнение, което прави двойно остъклените uPVC врати и прозорци термоустойчиви, също го прави звукоизолирано. Можете да блокирате 60% до 70% от външния шум.

Относно рециклирането

Прозорците и вратите от винил или uPVC могат да бъдат рециклирани до десет пъти, без това да влияе на структурната им цялост.

По дизайн

Днес имаме най-различни варианти на ламиниран цвят. Има обикновени цветове, металики и такива, които имат дървесни зърна. Висококачествените uPVC рамки запазват цвета си дори когато са изложени на екстремни атмосферни условия. Никога не пребоядисвайте рамките, защото това може да анулира гаранцията на продукта.

Някои производители експериментират и създават хибридни рамки. Виждахме прозорци с алуминиеви профили, прикрепени към uPVC рамка. Тези модели притежават сигурността и визуалната привлекателност на алуминия и топло и звукоизолацията на uPVC. Това е най-доброто от двата свята.

Същият модел има и по-голяма стъклена площ от стандартен uPVC прозорец. Тя дава на собственика на жилище по-голям поглед върху външния свят.

Относно сигурността

Нарушители и крадци влизат през вратите и прозорците на целевия дом. Добре, че повечето uPVC прозорци и врати имат множество заключващи системи, за да повишат сигурността на вашия дом. Двойните остъклени прозорци също е трудно да се счупят.

Къде да използвате uPVC дограми

Можете да използвате дограми и врати, изработени от uPVC, в новопостроени и реновирани конструкции. Предлага се широка гама от видове прозорци и врати.

0 коментар
0

Подобни публикации

Оставете коментар