Поддръжка на PVC прозорци

от andrey
Винилова дограма

Ако решите да смените прозорци и изберете PVC прозорци, тогава далеч най-трудната стъпка за вас ще бъде избора на профил и инсталирането на пластмасови прозорци. Несъмнено ще се вслушате в съветите на познати, ще прочетете много специализирана литература и ще стигнете до приемането на важно решение, което наистина е „разбираемо” по този въпрос. Но представете си, че този етап вече е преминал. Най-накрая сте решили и нови пластмасови прозорци украсиха вашата къща. Предлагаме ви няколко съвета за грижата за пластмасовите прозорци. Следвайки тези препоръки, можете да се наслаждавате на прозорците си в продължение на много години, като им предоставяте минимум време.

Кафява алуминиева дограма

Грижа за пластмасовия профил

Профилите за пластмасови прозорци се правят на основата на PVC (поливинилхлорид). PVC се получава от естествени суровини: трапезна сол и масло. Той е химически неутрален, тоест не реагира с въздух или влага. Профилите за прозорци са направени само на базата на калциево-цинкови стабилизатори според най-новата рецепта за зелена линия. Така прозорците не съдържат олово и са абсолютно екологични – използването им е допустимо дори в медицински и детски заведения. Гаранцията за PVC профили може да достигне над 40 години. През този период вашите прозорци са гарантирани да не пожълтяват или да се изкривяват. Въпреки това, дори такъв непретенциозен материал като PVC изисква известна грижа.

За да почистите профила може да използвате обикновен сапунен разтвор. Друг вариант е да използвате специални продукти, които не съдържат разтворители, абразиви или ацетон. Препоръчваме да използвате Професионален комплект за грижа за прозорци.

Грижа за гумени уплътнения

За да поддържате еластичността на уплътненията, ви съветваме да ги почиствате от замърсявания веднъж или два пъти годишно. Третирайте ги с молив или спрей на базата на силиконово масло.

Дренажна система

В долната част на вашия прозорец, където е рамката има дренажни канали, които могат лесно да бъдат открити чрез отваряне на крилото. Влагата ще остави прозореца безпрепятствено, ако ги почиствате от време на време.

Хардуерна грижа

Прозорците ви са оборудвани с фитинги. Тези елементи позволяват на крилото лесно и просто да се отваря и затваря в необходимата ви посока. За да се грижи за фитингите, се препоръчва използването на продукти, които не унищожават защитата от корозия. Два пъти в годината, съветваме да смазвате всички подвижни компоненти с масло, което не съдържа киселини или смоли.

Проветрявайте стаята редовно

PVC прозорците са много плътни и през тях преминава изключително малко въздух, когато са затворени. Така влагата се натрупва в помещения, особено в кухнята по време на готвене. Под формата на кондензат понякога може да изпадне върху най-студените части на прозореца – стъклени единици. За да не се случи това, съветваме ви да проветрявате стаите три пъти на ден в продължение на 15 минути, като отворите прозореца широко отворен. Според статистиката миенето на прозорци отнема около 10-15 минути.

0 коментар
0

Подобни публикации

Оставете коментар

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.