Всичко, което трябва да знаете за виниловите дограми за прозорци и врати – Част 1

от krisi
Винилова дограма

Вашето ръководство за PVC или винилова дограма за прозорци и врати и качествата, които ги правят интелигентен избор за вашия дом.

Винилови дограми за прозорци и врати

Днес има много материали, използвани при производството на дограма. Разнообразието, което имаме, затруднява избора на най-добрата дограма за нашите домове.

Обща информация за PVC или винил

PVC като акроним означава непластифициран поливинилхлорид. Това е труден и издръжлив материал, използван за направата на водопроводни и канализационни тръби в продължение на повече от век. Той е твърд и устойчив на атмосферни влияния, поради което е идеален и за рамкиране на прозорци и врати. Използва се с тази цел вече десетилетия.

Добавянето на пластификатори към PVC го правят по-мек и гъвкав. Той се превръща в разпространеното PVC, което използваме при направата на тръби и кабелна изолация. След това гъвкавата версия става водещ пластмасов строителен материал в индустрията.

Специални свойства на виниловата дограма и врати

Относно топлинната енергия

За разлика от металите, дограмите, изработени от uPVC или винил, не провеждат топлина. Има ограничен пренос на топлина през рамката, което помага да се поддържа постоянна температура в структурата.

Също така, uPVC рамките са многокамерни и имат множество точкови брави, които запечатват рамката и стъклото заедно. Когато използвате изолирано стъкло (двойно или тройно остъкляване) с тези рамки, можете да намалите зависимостта си от отопление и охлаждане. Можете да спестите до 40% от годишната си сметка за ток.

С двоен стъклопакет

Дограмата на прозорците и вратите, изработени от uPVC или винил, са енергоефективни, когато се използват с двойно остъклено или висококачествено стъкло.

Някои производители дори проектират рамки специално за изолирани двойни стъкла. Те са по-скъпи от стандартните алуминиеви или дървени рамки. Но са по-рентабилни въз основа на енергийните характеристики и цената на текущата поддръжка.

За разходите за поддръжка

Виниловите рамки изискват малко поддръжка по време на техния 30-40 годишен живот. Не е необходимо пребоядисване или запечатване. Почиствате го със сапунена вода или с влажна кърпа. Когато ключалките се втвърдят, можете да ги разхлабите с малко смазка.

0 коментар
0

Подобни публикации

Оставете коментар