Всичко, което трябва да знаете за виниловите дограми за прозорци и врати – Част 1

от krisi
Винилова дограма

Вашето ръководство за PVC или винилова дограма за прозорци и врати и качествата, които ги правят интелигентен избор за вашия дом.

Винилови дограми за прозорци и врати

Днес има много материали, използвани при производството на дограма. Разнообразието, което имаме, затруднява избора на най-добрата дограма за нашите домове.

Обща информация за PVC или винил

PVC като акроним означава непластифициран поливинилхлорид. Това е труден и издръжлив материал, използван за направата на водопроводни и канализационни тръби в продължение на повече от век. Той е твърд и устойчив на атмосферни влияния, поради което е идеален и за рамкиране на прозорци и врати. Използва се с тази цел вече десетилетия.

Добавянето на пластификатори към PVC го правят по-мек и гъвкав. Той се превръща в разпространеното PVC, което използваме при направата на тръби и кабелна изолация. След това гъвкавата версия става водещ пластмасов строителен материал в индустрията.

Специални свойства на виниловата дограма и врати

Относно топлинната енергия:

За разлика от металите, дограмите, изработени от uPVC или винил, не провеждат топлина. Има ограничен пренос на топлина през рамката, което помага да се поддържа постоянна температура в структурата.

Също така, uPVC рамките са многокамерни и имат множество точкови брави, които запечатват рамката и стъклото заедно. Когато използвате изолирано стъкло (двойно или тройно остъкляване) с тези рамки, можете да намалите зависимостта си от отопление и охлаждане. Можете да спестите до 40% от годишната си сметка за ток.

С двоен стъклопакет:

Дограмата на прозорците и вратите, изработени от uPVC или винил, са енергоефективни, когато се използват с двойно остъклено или висококачествено стъкло.

Някои производители дори проектират рамки специално за изолирани двойни стъкла. Те са по-скъпи от стандартните алуминиеви или дървени рамки. Но са по-рентабилни въз основа на енергийните характеристики и цената на текущата поддръжка.

За разходите за поддръжка:

Виниловите рамки изискват малко поддръжка по време на техния 30-40 годишен живот. Не е необходимо пребоядисване или запечатване. Почиствате го със сапунена вода или с влажна кърпа. Когато ключалките се втвърдят, можете да ги разхлабите с малко смазка.

0 коментар
0

Подобни публикации

Оставете коментар