Как да изберем качествена PVC дограма

от krisi
ПВЦ дограма

Когато настъпи момента да сменим дограмата, повечето от нас изпитват затруднения относно това каква точно да бъде тя. Най-важните неща, които трябва да знаем за PVC дограмата са нейната марка, вида на стъклопакета и нейният обков.

Ако Вашето жилище е разположено на по-тихо място три камерните профили са подходящи, а ако сте на по-оживено място ще трябва да изберете пет камерни профили.

Основни видове PVC профили

Трите основни вида PVC профили са икономични, класически и премиум. Ако сте решили да спестите най-добре е да изберете икономичен профил. В България се произвежда икономична PVC дограма, като за нея се използват местни суровини и така транспортът е по-нисък от този на европейските дограми. Ако желаете по-качествен продукт, но сте ограничени към бюджет, най-добрият вариант са класическите профили, или още наричани среден клас профили. Премиум профилите са от водещи европейски производители и са малко по-скъпи от класическите. Те имат много добри характеристики, много са издръжливи и създават пълен комфорт.

Видове стъклопакети

Има два вида стъклопакетидвойни и тройни. Изработват се със специално покритие, което изолира стаите от шум и топлина. Стъклата са закалени, което ги прави много здрави и трудно могат да се счупят.

обков.jpg

Обков

Трябва да обърнем и особено внимание на обкова. Той трябва да позволи регулация във всички посоки и да ни предпази от влизане с взлом. Най-популярни сред клиентите са обкови с многоточково заключване, което създава чувството на сигурност и добро изпълнение.

След като сме се запознали добре с всички тези характеристики може да помислим какъв избор на PVC дограма да направим. Трябва да имаме предвид помещенията, на които ще се сменят дограмите и естествено нашите желания относно тях. Бюджета ни също е от голямо значение. Все пак ако изпитвате затруднение относно избора на правилната PVC дограма за Вас, винаги може да се консултирате със специалист, който да Ви ориентира в правилната посока.

0 коментар
0

Подобни публикации

Оставете коментар