Характеристики на прозорците от алуминиев профил

от dimitar
Алуминиева дограма

След пластмасовите прозорци алуминиевите прозорци влязоха в домовете ни. Но алуминият има много добра топлопроводимост – може ли да се използва в жилищни райони, където всеки ват топлина се отчита? Доста!

От какво са изработени алуминиевите прозорци

  • При производството на алуминиеви прозорци не се използва чист алуминий, а специално разработени сплави, които имат по-ниска топлопроводимост. Благодарение на това материалът също става по-издръжлив и твърд.
  • Профилите, както в случая с PVC, се правят многокамерни. Броят на камерите в прозорците, изработени от алуминиев профил, разбира се, е по-малък, но силата им е по-висока.
  • Един профил може да бъде „топъл” и „студен”. Топлоизолацията не винаги се изисква от прозорец: например за същия гараж е достатъчна само защита от вятър и дъжд. Топлият профил се състои от външната и вътрешната част, свързани с термичен мост, изработен от полимер (по-често – подсилен полиамид), поради което топлообменът между тях не се осъществява.
Алуминиев прозорец

Останалата част от прозорците, изработени от алуминиев профил, приличат на прозорци, изработени от PVC: фитинги, изолация, стъкло, боядисване, ламиниране. Въпреки че има разлика. Тъй като алуминиевият профил е по-здрав, можете да го направите по-малък, а прозорецът с двоен стъклопакет – повече. В резултат на това получаваме по-добро осветление. А аксесоарите могат да бъдат направени скрити – освен това, без допълнителни наслагвания. И това значително подобрява външния вид на прозореца и увеличава неговата устойчивост на напукване.

Допълнителни предимства на алуминиевите прозорци

Между другото, металът ви позволява да направите прозореца не само устойчив на вандали, но и да го оборудвате с непромокаемо стъкло, ако е необходимо. За дома това, не е толкова важно, но за много институции е дори по-важно от топлопроводимостта. Също така прозорците от алуминиев профил могат да се превърнат в надеждна преграда за разпространението на пожар в случай на пожар – особено при използване на огнеустойчив прозорец с двоен стъклопакет.

0 коментар
0

Подобни публикации

Оставете коментар